Bijbelgroep Emmaüs te Molenbeek

Bijbelleerhuis van de pastorale eenheid Emmaüs. Deze reeks gaat door in de Pastorie St.-Karel Karreveldlaan 13, te St.-Jans-Molenbeek op maandag 7 september, 5 oktober, 9 november en 7 december 2015. En in 2016 op maandag 4 januari, 1 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei en 6 juni van 20 tot 21.30 uur.  

De weg van het Woord” 

 

De Handelingen van de Apostelen

 

Voor een Kerk in crisis is het aan te raden om op zoek te gaan naar de eigen wortels. Hoe verkondigden de eerste christenen hun geloof? Hoe gingen ze met elkaar om? Hoe bouwden zij hun gemeenschappen op? Het bijbelboek ‘Handelingen’ biedt een veelkleurig antwoord op deze vragen.

Lucas verhaalt hoe het christelijk geloof - door hem specifiek aangeduid als ‘de Weg’ - ingang vindt bij mensen die leefden op verschillende plaatsen in het gebied rond de Middellandse Zee. Twee apostelen spelen de hoofdrol: Petrus en Paulus. Lucas beschrijft alvast de eerste kerkgemeenschap van Jeruzalem en volgt daarna Paulus op zijn missiereizen. Hij biedt een boeiend verhaal over de groei van de kerk in de eerste eeuw en tegelijk ook over de eerste crisis in die kerk.

‘De weg van het Woord’ is kennelijk nooit evident geweest, maar het geloof in Jezus Christus heeft mensen anderzijds steeds enthousiast gemaakt.  [Filip Noël].

 

 

http://www.paloke.be/

CCV Brussel wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)

 

 


facebook twitter
website door: