Home

 » Online inschrijven tijdelijk niet mogelijk

Wegens werken aan de database is online inschrijven tijdelijk niet mogelijk.

U kan zich wel via mail inschrijven: brugge@ccv.be.

Excuses voor het ongemak, wij doen er alles aan om dit snel op te lossen.

facebook twitter

 » Vacature voor een voltijdse parochieassistent(e) in de federatie Blankenberge - Zuienkerke


De federatie Blankenberge - Zuienkerke is op zoek naar een parochieassistent(e) om, in nauwe samenwerking met de priesters, de diakens en de andere medewerkers, de federatie te ondersteunen en mee te werken aan de evolutie in de richting van een pastorale eenheid.

U kunt de volledige vacature via deze link downloaden.

facebook twitter

 » Gezinsvakantie in Merville (Frankrijk) - van donderdag 13 tot zondag 16 juli 2017

Gezinsvakantie Merville.png

Gezinsvakantie 2017 in Merville (Frankrijk - bij Rijsel) met bisschop Lode Aerts: Jonge gezinnen ontmoeten elkaar!
Met het gezin tijd maken voor ontspanning én herbronning gedurende vier dagen. Voor de volwassenen is er elke dag een inleiding, verzorgd door bisschop Lode Aerts. Voor kinderen tot 12 jaar is er kinderanimatie voorzien. Jonge gezinnen ontmoeten elkaar! 

facebook twitter

 » Theologische Academie openlesdagen - zaterdag 11 en 25 maart 2017

academie 2 web.jpg

De Theologische Academie is een vaste waarde in het vormingsaanbod van het bisdom Brugge. De deelnemers worden er vertrouwd gemaakt met "het abc van het christelijk geloof". Er zijn lessen over Bijbel, moraaltheologie, sacramentenleer, liturgie, dogmatiek, spiritualiteit, kerkgeschiedenis, kerkelijk recht, kerkleer, pastoraaltheologie en wereldgodsdiensten.
Het jaarprogramma 2016-2017 van de Theologische Academie omvat

facebook twitter

 » Abdijdriedaagse voor parochiemensen - van donderdag 27 tot zaterdag 29 april 2017

P1030714web.jpg

In deze driedaagse willen we even stilvallen en ons bezinnen vanuit het tijdloze lied van Ramses Shaffy "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder". Deze titel houdt een aantal uitdagingen in om als mens gelukkig te leven. Wat betekenen deze uitdagingen voor mezelf?
We laven ons aan de gebedsdiensten van de zusters. We sluiten aan bij de maaltijden in stilte. We verdiepen ons samen in enkele bijbelverhalen. We luisteren naar het getuigenis van een zuster. We bezinnen ons met film en muziek.

facebook twitter

 » Kunst Kijken - donderdag 11 mei 2017

2017 kunst kijken als herbronning-1.jpg

We brengen een bezoek aan:

  • Het koor van Licht in de kerk van Sint Jean Baptiste Bourbourg.
    De Engelse kunstenaar, Antony Caro herstelde het tot puin herleide koor van de Sint -Jan- de- Doperkerk te Bourbourg tot een ode aan de schepping.
  • De kapel «Saint-André des Marins» in Loon-Plage.
facebook twitter

 » Geloven in God: ankerpunten en struikelstenen. Studie- en bezinningssessie van 3 tot 5 juli 2017

Angelsatmamre-trinity-rublev-1410web.jpg

Geloven in de God van Jezus Christus is anno 2017 niet vanzelfsprekend. Het Godsgeloof wordt in onze samenleving vaak stevig bevraagd en de gelovige moet zich verantwoorden voor zijn overtuiging. Maar er zijn ook heel wat ankerpunten die het geloof voeden en ondersteunen. Tijdens een meerdaagse studie- en bezinningssessie aan het einde van het werkjaar en voor het begin van de zomervakantie bestuderen we het geloof in God, haar ankerpunten en struikelstenen vanuit verschillende invalshoeken. De liturgie van de Kerk vormt het bezinnende kader.

facebook twitter

 » De 1ste dag

postkaart defintief de 1ste dag web.jpg

De1ste dag, ontmoeting met (jonge) gezinnen in al zijn diversiteit: samen vieren, een wandeling, inbreng van een thema.
Op de eerste zondag van de maand zijn vooral jonge gezinnen die in het gezin of als koppel het geloof met elkaar delen uitgenodigd aar dit initiatief! Andere geïnteresseerden zijn ook welkom!


We komen samen voor de 1ste dag op zondag 2 april, 7 mei en 4 juni 2017.

facebook twitter

 » Het jaarthema "Bidden met het Onzevader" in Kerk & Leven

Beste moderator
Beste tekstinzenders


Op de website van CCV Bisdom Brugge vind je inspiratie om gedurende het komende werkjaar het jaarthema ‘Bidden met het Onzevader' onder de aandacht te brengen in Kerk & Leven. We bieden dit jaar een vijftal keer materiaal aan om in Kerk en Leven te publiceren.

facebook twitter

 » Geloven gaat verder 2017 - Dekenaat Oostende

Tijdens de conferentiereeks Geloven gaat verder. Getuigenissen van mensen van het dekenaat Oostende, vertellen bekende christenen over hun geloof en de dagelijkse beleving ervan. Aangemoedigd door vele positieve reacties wordt de reeks in 2017voor de vijftiende keer georganiseerd. De conferenties vangen telkens aan om 19.30 uur en vinden plaats in Huize Astrid in Oostende (Gentstraat 6).

facebook twitter
Inhoud syndiceren
website door: