Home

 » Vacature educatief medewerker (m/v) met hoofdopdracht parochiepastoraal en vorming

CCV in het bisdom Brugge is op zoek naar een educatief medewerker m/v met hoofdopdracht parochiepastoraal en vorming.

Heb je interesse? Klik 
op deze vacature voor meer info.

facebook twitter

 » Oriëntatiefeest 2016 - Bidden met het Onzevader

2016-2017_bidden_met_het_Onzevader_Affiche_web.jpg

Je bent welkom met iedereen van de parochie die een feestelijke startmoment wil meemaken van een nieuw werkjaar. We lanceren een nieuw jaarthema "Bidden met het Onzevader". Steven Wielandts brengt verheldering in de opbouw, het ontstaan van het ons bekende gebed. Je krijg heel wat tips om op eenvoudige manier aan het werk te gaan met het jaarthema.

facebook twitter

 » De 1ste dag

postkaart defintief de 1ste dag web.jpg

Op zoek naar een rustpunt midden het drukke bestaan?
Op zoek naar verdieping om je leven verder uit te bouwen?
Op zoek naar ontmoeting met leeftijdsgenoten?

Elke 1ste zondag van de maand brengt CCV Gezinspastoraal jonge gezinnen en geïnteresseerden samen voor de 1ste dag op zondag 4 september, 2 oktober,  6 november, 4 december 2016 en zondag 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni 2017.

facebook twitter

 » Workshop bloemschikken op 7 september

IMG_7838web.jpg

Kris Quartier werkt voor het Oriëntatiefeest een visualisering uit die aansluit bij het jaarthema 'Bidden met het Onzevader.' Je kan deze creatie zelf maken in een workshop op woensdag 7 september om 14 uur of om 19.30 uur in het Diocesaan Centrum Groenhove te Torhout. Onder de leiding van Kris maak je de schikking in een tafelmodel of kapelmodel. Inschrijven via brugge@ccv.be - de basisprijs voor deze werksessie is 25 euro. Het verbruikte materiaal wordt afzonderlijk verrekend.

facebook twitter

 » LEERHUIS voor geloof en pastoraal

1-Chichester (13) beeld lezeres web.jpg

Bijbelse vrouwen
Inspiratie om gelovig op weg te gaan


Leerhuis 8
september 2016 - mei 2017

facebook twitter

 » Met aandacht leven

2016-2017_CCV_religieuzen_afbeeldingfolderjaarprogramma.jpg

Waarmee begint jouw alfabet? Stel dat je de 7 belangrijkste thema's voor je spiritueel leven zou omschrijven? In zijn boek ‘Spiritualiteit als levenskunst' begint monnik Benoît Standaert zijn alfabet met: ‘Aandacht'. Hoe kan het ook anders: is dat niet een aanbeveling van Christus als Hij spreekt over waakzaam zijn? Wie en wat probeert niet onze aandacht te trekken? En brengt dat ons dichter bij de werkelijke bedoeling van ons leven als christen?

facebook twitter

 » Bezinningsdagen in de abdij van Orval

Abdij van Orval.jpg

LEER VAN MIJ,
IK BEN ZACHTMOEDIG
EN NEDERIG VAN HART

BEZINNINGSDAGEN
in de ABDIJ van ORVAL
17 - 20 oktober 2016

facebook twitter

 » Theologische Academie 2016-2017

academie 2 web.jpg


Ben je geïnteresseerd om het christendom beter te leren kennen? Wil je jezelf verdiepen in je geloof? Vraag je je af wat christen zijn in de wereld van vandaag kan inhouden? De Theologische Academie biedt een vierjarige lessencyclus aan met de bedoeling je geloof beter te leren kennen. Alle belangrijke aspecten van het christelijk geloof komen er aan bod. Er zijn lessen over Bijbel, moraaltheologie, sacramentenleer, liturgie, dogmatiek, spiritualiteit, kerkgeschiedenis, kerkelijk recht, kerkleer en wereldgodsdiensten.

facebook twitter

 » "Hoe zie ik ?" - Vragen bij het zondagsevangelie

Beste moderator
Beste tekstinzenders

Binnen het jaarthema ‘Omdat Jij me kracht geeft' willen we werken aan geloofsverdieping. Hiervoor reiken we je een klein hulpmiddel aan. Vanaf de eerste zondag van de advent bieden we gedurende heel het jaar bij elk zondagsevangelie één vraag ter verdieping aan met een frisse foto erbij. Die vraag en de foto kan je gebruiken om als vaste rubriek in Kerk en Leven te publiceren.

facebook twitter
Inhoud syndiceren
website door: