Home

 » Vacatures voor vijf voltijdse parochieassistenten in het bisdom Brugge

9483_0.jpg

De pastorale eenheid H. Johannes XXIII Hooglede-Gits en de federatie Staden, de pastorale eenheid Sint-Franciscus Oostkamp, de pastorale eenheid Tabor Zedelgem, de pastorale eenheid Emmaüs Sint-Andries / Sint-Michiels en de pastorale eenheid H. Petrus Torhout zijn op zoek naar een voltijdse parochieassistent(e).

facebook twitter

 » Abdijdriedaagse voor parochiemensen - van donderdag 27 tot zaterdag 29 april 2017

P1030714web.jpg

In deze driedaagse willen we even stilvallen en ons bezinnen vanuit het tijdloze lied van Ramses Shaffy "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder". Deze titel houdt een aantal uitdagingen in om als mens gelukkig te leven. Wat betekenen deze uitdagingen voor mezelf?
We laven ons aan de gebedsdiensten van de zusters. We sluiten aan bij de maaltijden in stilte. We verdiepen ons samen in enkele bijbelverhalen. We luisteren naar het getuigenis van een zuster. We bezinnen ons met film en muziek.

facebook twitter

 » Bijbelreeks - Geloven in verrijzenis; verrijzenisgeloof! - dinsdag 9, 16 en 23 mei 2017

Resurrection_(24).jpg

Lees je wel eens de verrijzenisverhalen in de evangelies? En...begrijp je wat je leest? Kunnen wij analytisch denkende westerlingen deze teksten wel begrijpen? Enige studie en uitleg is hier zeker welkom!
We gaan dieper in op de Bijbelse achtergrond van het verrijzenisgeloof. We zoeken naar de betekenis van de verrijzenisverhalen en bevragen de verschillende interpretaties van de evangelisten. Kennis van de Joodse achtergrond van deze teksten is hierbij belangrijk.

facebook twitter

 » Geloven gaat verder - 27 april 2017 om 19.30 uur - Huize Astrid Oostende

katrien.JPG

God is liefde!
Gods genadegaven zijn rijk en verscheiden.

Op 27 april sluit Katherine Stubbe, apotheker en godgewijde vrouw, de reeks 'geloven gaat verder' af. 

facebook twitter

 » Impulsavond 2017

IMG_7961.JPG

Op woensdag 7 juni 2017 om 19u30 in het Diocesaan Centrum Groenhove te Torhout (NIET op 8 juni zoals eerder aangekondigd)

facebook twitter

 » Kunst Kijken - donderdag 11 mei 2017

2017 kunst kijken als herbronning-1.jpg

We brengen een bezoek aan:

  • Het koor van Licht in de kerk van Sint Jean Baptiste Bourbourg.
    De Engelse kunstenaar, Antony Caro herstelde het tot puin herleide koor van de Sint -Jan- de- Doperkerk te Bourbourg tot een ode aan de schepping.
  • De kapel «Saint-André des Marins» in Loon-Plage.
facebook twitter

 » Geloven in God: ankerpunten en struikelstenen. Studie- en bezinningssessie van 3 tot 5 juli 2017

Angelsatmamre-trinity-rublev-1410web.jpg

Geloven in de God van Jezus Christus is anno 2017 niet vanzelfsprekend. Het Godsgeloof wordt in onze samenleving vaak stevig bevraagd en de gelovige moet zich verantwoorden voor zijn overtuiging. Maar er zijn ook heel wat ankerpunten die het geloof voeden en ondersteunen. Tijdens een meerdaagse studie- en bezinningssessie aan het einde van het werkjaar en voor het begin van de zomervakantie bestuderen we het geloof in God, haar ankerpunten en struikelstenen vanuit verschillende invalshoeken. De liturgie van de Kerk vormt het bezinnende kader.

facebook twitter

 » Gezinsvakantie in Merville (Frankrijk) - van donderdag 13 tot zondag 16 juli 2017

Gezinsvakantie Merville.png

Gezinsvakantie 2017 in Merville (Frankrijk - bij Rijsel) met bisschop Lode Aerts: Jonge gezinnen ontmoeten elkaar!
Met het gezin tijd maken voor ontspanning én herbronning gedurende vier dagen. Voor de volwassenen is er elke dag een inleiding, verzorgd door bisschop Lode Aerts. Voor kinderen tot 12 jaar is er kinderanimatie voorzien. Jonge gezinnen ontmoeten elkaar! 

facebook twitter

 » De 1ste dag

postkaart defintief de 1ste dag web.jpg

De1ste dag, ontmoeting met (jonge) gezinnen in al zijn diversiteit: samen vieren, een wandeling, inbreng van een thema.
Op de eerste zondag van de maand zijn vooral jonge gezinnen die in het gezin of als koppel het geloof met elkaar delen uitgenodigd aar dit initiatief! Andere geïnteresseerden zijn ook welkom!


We komen samen voor de 1ste dag op zondag 2 april, 7 mei en 4 juni 2017.

facebook twitter

 » Het jaarthema "Bidden met het Onzevader" in Kerk & Leven

Beste moderator
Beste tekstinzenders


Op de website van CCV Bisdom Brugge vind je inspiratie om gedurende het komende werkjaar het jaarthema ‘Bidden met het Onzevader' onder de aandacht te brengen in Kerk & Leven. We bieden dit jaar een vijftal keer materiaal aan om in Kerk en Leven te publiceren.

facebook twitter
Inhoud syndiceren
website door: