Home

 » CCV vzw in het bisdom Brugge werft aan een administratief medewerker (m/v)

9483_0.jpg

CCV in het bisdom Brugge is op zoek naar een administratief medewerker m/v. Heb je interesse? Klik op deze vacature voor meer info.

facebook twitter

 » Vacature voor een voltijdse parochieassistent(e) in de pastorale eenheid Tabor Zedelgem

9483_0_0.jpg

De pastorale eenheid Tabor Zedelgem is op zoek naar een parochieassistent(e) om, in nauwe samenwerking met de priesters, de diaken en de andere teamleden, mee te werken aan de opstart en de uitbouw van de pastorale eenheid.

Via deze link kunt u de vacature downloaden.

facebook twitter

 » Vacature voor een voltijdse parochieassistent(e) in de federatie Middelkerke-Spermalie

9483_0_0.jpg

De federatie Middelkerke-Spermalie is op zoek naar een parochieassistent(e) om, in nauwe samenwerking met de stuurgroep, de federatie te ondersteunen en mee te werken aan de evolutie in de richting van een pastorale eenheid.

Via deze link kunt u de vacature downloaden. 

facebook twitter

 » Vacature voor een voltijdse parochieassistent(e) in de federatie Oostkamp

9483_0_0.jpg

De federatie Oostkamp, die in januari een pastorale eenheid wordt, is op zoek naar een parochieassistent(e) om, in nauwe samenwerking met de priesters, de diakens en de andere teamleden, mee te werken aan de uitbouw van de pastorale eenheid.

Via deze link kunt u de vacature downloaden. 

facebook twitter

 » Vacature voor een voltijdse parochieassistent(e) in de pastorale eenheid H. Petrus Torhout

9483_0_0.jpg

De pastorale eenheid H. Petrus Torhout is op zoek naar een parochieassistent(e) om, in nauwe samenwerking met de priesters en de andere teamleden, mee te werken aan de uitbouw van de pastorale eenheid.

Via deze link kunt u de vacature downloaden 

facebook twitter

 » Spiritualiteit en ecologie: “Laudato Si” - 18 januari en 1 februari 2017

IMG_1505.JPG winter aan zee.JPG

Hoorde je het goede nieuws: ‘Europese landen ondertekenen het klimaatverdrag van Parijs!' Een doorbraak in de complexe onderhandelingen over de impact van de mens op het leefmilieu.
Paus Franciscus neemt een duidelijk standpunt in als het over zorg voor ons ‘gemeenschappelijk huis' gaat. Zijn visie lees je in de encycliek ‘Laudato Si'.
Het vraagt studiewerk om deze tekst persoonlijk te doorwerken. Daarom bieden we de kans om samen met professor Philippe Hallein de rijke inhoud te verkennen.

facebook twitter

 » Jij kan het verschil maken...

Wakker voor de vrede.jpg

Waar mensen samenleven, ontstaan kleine en grote conflicten, frustraties, vormen van onrecht. Het lukt ons niet altijd om er op een gezonde manier mee om te gaan. Wij voelen ons geneigd anderen met gelijke munt te betalen. Soms heel subtiel. De fameuze Joodse wet 'oog om oog tand om tand' beïnvloedt ons meer dan we vermoeden.

facebook twitter

 » Vieringen van Woord en gebed - vorming gebedsleiders - voorjaar 2017

gebedsleiders.JPG

Steeds meer leken leiden een gebedsdienst. Ze vervullen een belangrijke liturgische functie. De kwaliteit van de liturgie wordt sterk bepaald door de kwaliteit van wie de dienst leidt. Kwaliteit kan niet zonder vorming. Daarom richt CCV in het bisdom Brugge in samenwerking met de Diocesane Commissie voor Liturgie een vorming voor gebedsleiders in, in het voorjaar van 2017.

facebook twitter

 » Bidden in de Vasten

startavond web.jpg

Startavond voor de veertigdagentijd
woensdag 25 januari 2017 om 19.30 uur
Diocesaan Centrum Groenhove Torhout


Op deze avond verwelkomen we onze nieuwe bisschop Lode en laten hem graag aan het woord over de waarde van het gebed en over het jaarthema ‘bidden met het Onzevader'. Want naast soberheid en solidariteit is gebed één van de belangrijke pijlers van de 40-dagentijd.

facebook twitter

 » De 1ste dag

postkaart defintief de 1ste dag web.jpg

De1ste dag, ontmoeting met (jonge) gezinnen in al zijn diversiteit: samen vieren, een wandeling, inbreng van een thema.
Op de eerste zondag van de maand zijn vooral jonge gezinnen die in het gezin of als koppel het geloof met elkaar delen uitgenodigd aar dit initiatief! Andere geïnteresseerden zijn ook welkom!


We komen samen voor de 1ste dag op zondag 4 september, 2 oktober, 6 november 2016 en zondag 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni 2017.

facebook twitter

 » Eindejaarsactie Tertio

Eindejaarsadvertentie Tertio (voor KL) v3.jpg

Momenteel loopt er een mooie eindejaarsactie voor mensen die nog niet geabonneerd zijn op Tertio. U vindt de actie in bijlage. Ze loopt tot 31/1/2017.

facebook twitter

 » Boekvoorstelling: Mijn geloof als bijbelwetenschapper? Een broos en eerlijk antwoord - Bénédicte Lemmelijn

mijn-geloof-als-bijbelwetenschapper.png

Mag een Bijbelwetenschapper wel iets zeggen over God? Of houdt hij zich beter bij de tekst? Kan een exegeet terdege wetenschapper zijn en toch gelovige blijven? In dit boek getuigt Bénédicte Lemmelijn heel persoonlijk van het feit dat een kritische Bijbelwetenschapper toch ook een gelovig mens kan zijn.

facebook twitter

 » Het jaarthema "Bidden met het Onzevader" in Kerk & Leven

Beste moderator
Beste tekstinzenders


Op de website van CCV Bisdom Brugge vind je inspiratie om gedurende het komende werkjaar het jaarthema ‘Bidden met het Onzevader' onder de aandacht te brengen in Kerk & Leven. We bieden dit jaar een vijftal keer materiaal aan om in Kerk en Leven te publiceren.

facebook twitter
Inhoud syndiceren
website door: