Home

 » Geestig - inspiratiedag catechese - zaterdag 1 oktober

20161001postkaart geestig-web.jpg

De WWW dag wordt omgetoverd in een inspiratiedag voor de catechese. Het doel is verder de kaart te trekken van de bredere catechese werking, van doopsel catechese tot 1e communiewerking, van vormsel tot jongerenwerking.

U kan op 1 oktober op elk moment aansluiten bij de werkwinkels en het afsluitend moment, doorlopend van 10 uur tot 15.30 uur.

facebook twitter

 » LEERHUIS voor geloof en pastoraal

1-Chichester (13) beeld lezeres web.jpg

Bijbelse vrouwen
Inspiratie om gelovig op weg te gaan


Leerhuis 8
september 2016 - mei 2017

facebook twitter

 » Met aandacht leven

2016-2017_CCV_religieuzen_afbeeldingfolderjaarprogramma.jpg

Waarmee begint jouw alfabet? Stel dat je de 7 belangrijkste thema's voor je spiritueel leven zou omschrijven? In zijn boek ‘Spiritualiteit als levenskunst' begint monnik Benoît Standaert zijn alfabet met: ‘Aandacht'. Hoe kan het ook anders: is dat niet een aanbeveling van Christus als Hij spreekt over waakzaam zijn? Wie en wat probeert niet onze aandacht te trekken? En brengt dat ons dichter bij de werkelijke bedoeling van ons leven als christen?

facebook twitter

 » De 1ste dag

postkaart defintief de 1ste dag web.jpg

Op zoek naar een rustpunt midden het drukke bestaan?
Op zoek naar verdieping om je leven verder uit te bouwen?
Op zoek naar ontmoeting met leeftijdsgenoten?

Elke 1ste zondag van de maand brengt CCV Gezinspastoraal jonge gezinnen en geïnteresseerden samen voor de 1ste dag op zondag 4 september, 2 oktober,  6 november, 4 december 2016 en zondag 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni 2017.

facebook twitter

 » "Hoe zie ik ?" - Vragen bij het zondagsevangelie

Beste moderator
Beste tekstinzenders

Binnen het jaarthema ‘Omdat Jij me kracht geeft' willen we werken aan geloofsverdieping. Hiervoor reiken we je een klein hulpmiddel aan. Vanaf de eerste zondag van de advent bieden we gedurende heel het jaar bij elk zondagsevangelie één vraag ter verdieping aan met een frisse foto erbij. Die vraag en de foto kan je gebruiken om als vaste rubriek in Kerk en Leven te publiceren.

facebook twitter
Inhoud syndiceren
website door: