Home

 » Programmafolder najaar 2017

Nieuwsgierig naar ons najaarsaanbod?

Open en lees de folder!

facebook twitter

 » Spreken in de liturgie

Jij laat regelmatig jouw stem horen in een liturgische dienst, als voorganger of als lector. Je wil dat zo goed mogelijk doen, verstaanbaar, aansprekend, boeiend. Je wil je toehoorders meenemen in de viering, hen raken, hen verbinden met zichzelf, met elkaar en met de Overstijgende. Hoe doe je dat? Hoe zet je je woorden kracht bij? Hoe breng je een prachtige boodschap ook ‘over’ op mensen? Hoe neem je hen mee in je verhaal, in het bidden?

facebook twitter

 » Met een naam en een gezicht.

Dit boek uitgegeven door het CCV in het Bisdom Gent is de neerslag van de lessen in de ‘ School voor geloofsverdieping’ die al vele jaren georganiseerd wordt in dat bisdom. Vanuit een volgehouden Bijbelse dynamiek wordt de veelzijdige inhoud van het christelijk geloven ontvouwd. Dit boek is een welkome herbronning en een krachtige poging om dat geloven verstaanbaar en inleefbaar te maken voor de hedendaagse mens.

Meer informatie en inschrijven

facebook twitter

 » Markante geloofsgetuigen

In deze cursus presenteren we een gevarieerde bloemlezing uit prominente en ook minder bekende christelijke auteurs. Vooreerst staan we stil bij het prille begin van de westerse liefdesmystiek, aan de hand van enkele cisterciënzerauteurs zoals Beatrijs van Nazareth en Aelred van Rielvaux. Verder komen diverse teksten van latere auteurs aan bod, die ons kunnen leiden in de wonderlijke ontmoeting tussen een Waarachtige God en waarachtige mensen.

 

meer informatie en inschrijven

facebook twitter

 » Weekend Verder leven zonder jou


vrijdag 20 oktober - zondag 22 oktober 2017

Een weekend voor mensen die hun partner zijn verloren 

Meer informatie en inschrijven 

facebook twitter

 » De Passie 2018

 

De alweer derde editie van de Passie komt naar de provincie Antwerpen. De Grote Markt van Lier zal op 24 maart 2018 het toneel vormen om het verhaal van de laatste dagen van Jezus te vertellen. U kunt dit multimediaal gebeuren zelf live bijwonen. 

Meer informatie 

facebook twitter

 » Vraag van de week!

vraag.PNG

Raadpleeg onze site "De vraag van de week": een wekelijkse spirituele impuls. Ontdek er alles over via deze link: De Vraag.be

facebook twitter
Inhoud syndiceren
website door: